Recenzii ale sportivilor noștrii

Alexandru-Dumitru GHIȚU

Jucătorul Echipei Naționale U16


Am devenit interesat de paintball-ul sportiv anul trecut, după ce am vizionat un videoclip pe Internet. Câteva luni mai târziu am aflat despre secțiunea de paintball și recrutarea de jucători pentru echipa de tineret. Bineînțeles, am vrut să încerc să mă înscriu la un curs de formare, devenind unul dintre primii candidați.

După o lecție de studiu, mi-am dat seama că acest sport, ca și altele, necesită mult timp, efort și energie dacă stabiliți un obiectiv de a deveni cel mai bun. Și din moment ce îmi place să depășesc dificultățile, am decis să-mi continui studiile. Mi-a fost trist să văd că majoritatea celor care au venit la primul antrenament de proces nu se mai întorceau ... spre deosebire de mine și tovarășii mei, care acum compun componența principală a echipei de tineret. Acest lucru mi-a dat un impuls suplimentar. În cursul antrenamentelor, mi-am stabilit scopul de a-mi demonstra mie și celorlalți că pot deveni unul dintre cei mai buni din acest sport și, în special, lupt pentru victorie în Campionatul Mondial al Tineretului.

Mulți oameni subestimează sau nu înțeleg că paintball-ul sportiv în acest stadiu oferă oportunități mari de auto-realizare ca atlet și merită să fie un sport masiv atât pentru tineri, cât și pentru cei în vârstă.

Vreţi să ştiţi dacă recomand paintball-ul sportiv? Bineînțeles! Îi recomand pe cei care caută o doză sigură de adrenalină și emoții noi din procesul de instruire. Cei care sunt dispuși să lucreze într-o echipă și să depună toate eforturile pentru a se asigura că echipa sa a fost cea mai bună.

Vreau să mulțumesc antrenorului pentru oportunitatea de a-și atinge obiectivele - să devin un jucător de paintball - un sportiv și să iau parte la Cupa Mondială.

Dmitrii ZLOBIN

Jucătorul Echipei Naționale U19


Am aflat prima dată despre paintball în 2013, când am venit pentru prima dată la viitorul meu antrenor pentru un joc amator)

În paintball în sine, conceptul și dinamica jocului sunt combinate cu nevoia de a întreprinde acțiuni tactice pentru a învinge un adversar atras și atras.

În 2018 am văzut o reclamă în liceul meu despre recrutarea pentru echipa de tineret. Am decis să-mi încerc mâna.

Primul antrenament s-a dovedit destul de informativ, ceea ce mi-a trezit interesul autentic pentru paintball sportiv. De atunci, continuu să mă antrenez, în ciuda faptului că antrenamentul are loc în regim de mare intensitate.

Pregătirea m-a readus pe drum. Antrenamente de joc și pregătirea fizică generală, în special cross-ul, în ciuda faptului că iau multă putere, în același timp îmi oferă un număr suficient de emoții pozitive. De remarcat, de asemenea, că lecțiile de paintball m-au ajutat să reconsiderez câteva dintre părerile cu privire la munca în echipă și am început să înțeleg mai bine că rezultatul depinde de munca coordonată a întregii echipe, unde fiecare jucător este parte integrantă a mecanismului de lucru.

Acest sport merită încercat pentru cei cărora le place dinamica și viteza mare de acțiune, munca în echipă și, desigur, tragere.

Alexandru NEMȚAN

Jucătorul Echipei Naționale U19


Am aflat despre paintball în urmă cu câțiva ani, când am văzut videoclipuri despre paintball sportiv și am visat că vom avea o secțiune în țara noastră unde să putem antrena sportivi în acest sport.

Imediat ce am aflat despre recrutarea la echipa de tineret, fără ezitare, am mers la o întâlnire cu un reprezentant al clubului, care ne-a povestit despre mișcarea de paintball sportiv și ne-a invitat la o sesiune de antrenament. Primul antrenament a fost greu pentru mine, dar nu m-a speriat. De fiecare dată, stabilind 100% în sală, mi-am dat seama că tot ceea ce am fost învățat va fi necesar pe terenul de joc, iar dacă aș putea face acest lucru la antrenament, atunci nu va fi nicio problemă la turneu.

Încă de la începutul jocului cu tragerea, mi-am dat seama că paintball-ul este genul de sport pe care vreau să-l fac. Și ieșind la joc cu rivalii, am o senzație de conducere incredibilă, greu de transmis în cuvinte. Aceste sentimente, precum și obiectivul stabilit în fața echipei noastre, mă încurajează să merg mai departe!

În procesul de antrenament, corpul meu a devenit mai puternic, dar un paintball sportiv dezvoltă nu numai calități fizice. După o serie de cercei de antrenament cu diferite sarcini introductive, am observat că am început să procesez și să reacționez la informațiile primite mult mai repede. Paintball sport este un joc foarte dinamic, cu un ritm zdrențuit și în continuă schimbare a situației tactice pe teren.

Mi-ar plăcea ca mai mulți oameni să se alăture familiei noastre de paintball. Cred că mulți dintre cei care caută un adevărat joc de echipă pe teren și o atmosferă prietenoasă în afara acestuia ar trebui să încerce mână la paintball sport. Dacă ați prins o dată un paintball sportiv, nu va da drumul;)

Simion COVALIOV

Jucătorul Echipei Naționale U16


Donec nisl nibh, sodales at viverra ut, consectetur quis tortor. Proin elementum blandit mi dapibus rutrum. Nullam mollis dui eu quam varius, vitae aliquam orci molestie. Ut dignissim dignissim ornare. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Duis sed tellus ipsum. Nunc finibus urna risus, sed commodo nibh egestas ut.

Vladimir GRIȚCO

Jucătorul Echipei Naționale U16


Am aflat despre paintball în 2018. Am încercat un paintball de divertisment în pădure, la ziua de naștere unui prieten și, bineînțeles, mi-a plăcut. Dupa meci am aflat ca paintball-ul nu este doar o distractie activa, ci și un sport și am decis să fac un antrenament de încercare. În ciuda faptului că primul antrenament de încercare mi-a părut greu, am vrut să mă ocup cu paintball-ul în continuare și am decis să mă înscriu în secțiune. Aproape din prima zi ma anunțat pe mine despre începutul recrutării echipei de tineret, care va trebui să apere onoarea Republicii Moldova la cel mai important turneu - Campionatul Mondial.

Unul dintre motive a fost dorința de a merge ca membru al echipei naționale la iubita mea Franță, deoarece în această țară a fost planificat la acel moment Campionatul Mondial de Paintball pentru tineri 2019.

Am fost cel mai tânăr candidat și, prin urmare, la început a fost inferior în multe privințe la mai mulți colegi mai mari. Prima dată, dorința mea de a continua formarea a fost puternic influențată de epuizarea formării în PFG, în special, alergare la 3-5km. Am fost foarte supărat când au apărut candidați noi mai puternici. Și asta a fost un impuls pentru mine la o atitudine mai încăpățânată la antrenament.

Datorită acestei atitudini, mi-am dat seama că pot face mai mult decât înainte. Și pentru a percepe acest fapt am avut nevoie de timp. De asemenea, am înțeles că nu este nevoie să căutați scuze, trebuie de depus eforturi, de a îmbunătăți calitățile. Dorința mea de a atinge obiectivul - și-au făcut treaba, iar acum nu mă tem de efort fizic, iar pregătirea îmi aduce bucurie.

Acum înțeleg cât de bun este acest sport, dezvoltând armonios toate calitățile fizice ale corpului meu și beneficiind de sănătatea mea. Să fac parte din echipa națională a tinerilor pentru mine este o mare fericire)

Este păcat că mulți oameni subestimă meritele paintball-ului ca sport. Antrenamentul a ajutat la schimbarea unor trăsături de personalitate spre bine, iar nivelul meu de abilități fizice a crescut.

Vă recomand paintball-ul pentru cei care doresc să lucreze într-o echipă; cei care doresc să primească o doză zilnică de adrenalină din joc; cei care sunt dispuși să ofere tot ce este mai bun în pregătirea viitoarelor victorii.

De asemenea, vreau să vă spun un mare mulțumire pentru Domnul Sergiu că ne-a antrenat, în ciuda tuturor "ciudatelor" noastre)

Veniți la antrenament de încercare gratuit