ACP Moldova

Asociația Obștească de Paintball

membru afiliat al UPBF, federaţiei internaţionale

Despre ACP Moldova

La data de 28.12.2011, Ministerul Justiției al Republicii Moldova, de comun acord cu Ministerul Sportului al Republicii Moldova, a înregistrat Asociația Obștească de Paintball ACP Moldova

În perioada 2011-2018, Asociația a organizat anual multe evenimente de paintball

Pe 23.08.2018 prin eforturile comune ale activiștilor Asociației și ale specialiștilor Departamentului Sport din cadrul Ministrului Educației, Culturii și Cercetării, paintball a fost recunoscut ca disciplină sportivă și inclus în Clasificația Sportivă unică a Republicii Moldova pentru anii 2018-2021. Datorită acestor acțiuni, a devenit posibil ca sportivii se va primi titluri și categorii sportive în paintball.

În octombrie 2018 a fost înființată prima Selecționată de Tineret a Republicii Moldova, care a reprezentat țara în categorie U19 la Campionatul Mondial de Paintball 2019 de la Amsterdam. După ce a câștigat o vastă experiență, la întoarcerea de la Campionatul Mondial, s-a decis actualizarea bazei materiale și tehnice și implementarea unui program pentru mulți ani de pregătire a sportivilor de paintball pentru participarea lor cu succes în arena internațională în componența echipelor naționale ale Republicii Moldova.

În prezent, la Chișinău a fost creat unicul Centru Sportiv de Paintball pentru copii, adolescenți și adulți, care este angajat în formarea sportivilor de paintball sub îndrumarea unui antrenor-profesor de paintball atestat.

Aveți întrebări? Sunați-ne!

+373 6929 8080