ACP Moldova

Asociația Obștească de Paintball

membru afiliat al UPBF, federaţiei internaţionale

Despre ACP Moldova

La data de 28.12.2011, Ministerul Justiției al Republicii Moldova, de comun acord cu Ministerul Sportului al Republicii Moldova, a înregistrat Asociația Obștească de Paintball “ACP Moldova” (IDNO 1012620000057), al cărui scop principal este popularizarea paintball-ului în Republica Moldova ca mod de agrement și proba sportivă.

În perioada 2011-2018, Asociația a organizat anual multe evenimente de paintball: jocuri de divertisment de amploare și turnee sportive cât în Republica Moldova, atât și În cooperare cu partenerii ucraineni, a fost lansată în Ucraina o serie de turnee WTS (Woodsball Tactical Series), o experiență valoroasă care a fost luată în considerare ulterior la startul NPLU - Ligi Naționale de Paintball a Ucrainei.

În 2018 prin eforturile comune ale activiștilor Asociației și ale specialiștilor Departamentului Sport din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării RM, paintball a fost recunoscut ca disciplină sportivă și inclus în Clasificația Sportivă unică a Republicii Moldova pentru anii 2018-2021 (Ordinul MECC RM nr. 1252 din 23.08.2018). Datorită acestor acțiuni, a devenit posibil ca sportivii se va primi titluri și categorii sportive în paintball.

Din 2019 până în prezent "ACP Moldova" este membru afiliat al UPBF, federaţiei internaţionale de paintball și reprezintă paintball-ul moldovenesc pe arena internațională.

În același an la invitația EPBF, Federației Europene de Paintball, pentru prima dată Republica Moldova a fost reprezentată la Campionatul Mondial de Paintball 2019 din Amsterdam de Selecționata de Tineret U19 de către sportivii pregătite și echipate cu sprijinul "ACP Moldova"

Din octombrie 2019 la Chișinău sub eghida "ACP Moldova" funcționează unicul Centrul Sportiv de Paintball pentru copii, adolescenți și adulți, care este angajat în formarea sportivilor de paintball sub îndrumarea unui antrenor de paintball certificat.

În 2022, Asociația și-a stabilit obiectivul de a implementa un proiect de creare a unei Ligii de Paintball pentru Tineret la nivel municipal.

Aveți întrebări? Sunați-ne!

+373 6929 8080