ECHIPELE NAȚIONALE DE PAINTBALL
ALE REPUBLICII MOLDOVA

Campionatul Mondial UPBF 2022

Mult așteptatul Campionat Mondial UPBF de Paintball pentru sportivii noștri a avut loc în perioada 15-18 septembrie 2022 la Dreux, Franța, devenind pentru majoritatea dintre aceștia prima competiție de acest nivel din cariera lor sportivă. Aceștia au făcut eforturi mari pentru a fi selectați de către asociația națională ACP Moldova pentru a participa la campionatul din acest an.

Campionatul Mondial s-a desfășurat simultan cu o serie europeană atât de importantă precum NXL European Championship, care, datorită infrastructurii sale dezvoltate, a făcut posibilă desfășurarea campionatului la un nivel înalt.

Credem cu tărie că, indiferent de rezultatul echipelor noastre naționale, cu participarea lor, reprezentând țara noastră pe arena internațională, acestea contribuie la dezvoltarea paintball-ului la nivel național.

Anul acesta, 45 de echipe din 18 țări au concurat la categoriile „Bărbați”, „Veterani”, „Feme”, „U19” și „U16”. În următorii ani, numărul participanților este de așteptat să crească.

În acest an, Republica Moldova a fost reprezentată în 3 dintre ele: „Bărbați”, „U19” și „U16” – de 8 sportivi, dintre care cel mai tânăr avea doar 10 ani!

S-au jucat destule jocuri intense în turul de calificare. Nivelul de pregătire al adversarilor a crescut considerabil de la Campionatul Mondial precedent. Antrenorii și sportivii au acumulat o experiență extraordinară în întâlnirile de joc cu cei mai buni sportivi din alte țări, ceea ce cu siguranță va îmbunătăți activitatea competitivă a sportivilor noștri în turneele internaționale ulterioare.

MEN

Etapa de calificare


Finlanda 4 0 Moldova
Belgia 4 0 Moldova
Franța 4 0 Moldova
Elveția 3 0 Moldova
 

Evaluare


1 Marea Britanie
2 Franța
3 SUA
13 Moldova

U19

Etapa de calificare


Norvegia 4 0 Moldova
Slovacia 4 1 Moldova
Germania 4 0 Moldova
Italia 4 0 Moldova
 

Evaluare


1 SUA
2 Norvegia
3 Polonia
11 Moldova

U16

Etapa de calificare


Franța 4 0 Moldova
Italia 4 1 Moldova
Germania 4 0 Moldova
SUA 4 0 Moldova
 

Evaluare


1 SUA
2 Germania
3 Franța
6 Moldova

Campionatul Mondial UPBF 2019

Campionatul Mondial UPBF de paintball, desfășurat la Amsterdam, Olanda, în perioada 26-29 septembrie 2019, a fost prima competiție de un asemenea nivel din istoria naționalei de paintball, unde a fost arborat Drapelul și a fost interpretat Imnul Republicii Moldova. ca una dintre țările participante la Campionatul Mondial.

La acest campionat al Republicii Moldova, ea a fost reprezentată de echipa de tineret U19, care era formată din doar 5 dintre elevii noștri, care fuseseră pregătiți de doar 10 luni. S-a făcut un început!

Ocupând locul 13 în Clasamentul Mondial al Echipelor Naționale de Tineret pe baza rezultatelor Campionatului Mondial 2019 și dobândind o vastă experiență, la întoarcere, s-a decis crearea și implementarea unui program de antrenament pe termen lung pentru sportivii de paintball pentru continuarea participării cu succes pe arena internațională în componența echipelor naționale ale Republicii Moldova.

U19

Etapa de calificare


Polonia 4 0 Moldova
Suedia 4 1 Moldova
Malaezia 2 1 Moldova
Rusia 4 1 Moldova
 

Evaluare


1 Norvegia
2 SUA
3 Marea Britanie
13 Moldova

Aveți întrebări? Sunați-ne!

+373 6929 8080