CE ESTE PAINTBALL CA SPORT
UNDE SE PRACTICĂ PAINTBALL-UL SPORTIV LA CHIȘINĂU

Paintballul sportiv este o activitate, al cărei scop este pregătirea pentru participarea la competiții pentru a obține rezultate sportive înalte.

Fiecare sportiv este condus de dorința de a-și îmbunătăți sănătatea fizică, de a crește capacitățile intelectuale, de a obține satisfacție morală din rezultatul obținut etc.

Calea dezvoltării în paintball pentru mulți jucători este calea de la jocurile locale recreative din pădure până la participarea la competiții sportive de talie mondială pe terenuri moderne, unde cele mai experimentate echipe și jucători, cei mai mari producători de echipamente de paintball, precum și întrucât sunt reprezentate atenţia mass-media.

Un moment atractiv pentru mulți jucători începători este faptul că în această etapă a dezvoltării paintball-ului sportiv, având talent, poți deveni un jucător remarcabil într-un timp scurt, iar aceasta nu este o exagerare. Paintballul sportiv este încă în curs de dezvoltare și nu există atât de mulți jucători de paintball talentați de renume mondial. În zilele noastre, venind la vârsta de 14-18 ani, puteți intra în echipa națională de paintball și puteți reprezenta țara la Campionatul Mondial - aceasta nu este o fantezie, ci o realitate, în timp ce în alte sporturi de echipă poate dura mulți ani și nu pentru că criteriile de selecție pentru paintball sportiv sunt mai mici.

Pentru a obține rezultate înalte în paintball sportiv, jucătorul nu trebuie doar să tragă mult și bine, ci și să se dezvolte ca atlet.

Principala diferență dintre paintball sportiv și divertisment este dinamica ridicată a jocului de intensitate variabilă de la moderată la maximă.

Toate competițiile se desfășoară în cadrul regulilor aprobate și standardelor internaționale care reglementează formatele de joc, calitatea terenului de joc, procesul de arbitraj, controlul echipamentului jucătorilor etc.

Evenimentele sportive oficiale de paintball se desfășoară pe zone de dimensiuni stabilite cu suprafață artificială plană (covor) sau naturală (gazon cu iarbă), unde rolul de adăposturi este jucat de figuri gonflabile de diferite forme și dimensiuni situate simetric față de centru.

Paintballul este recunoscut oficial ca disciplină sportivă în Republica Moldova. În conformitate cu Ordinul nr. 1252 din 23.08.2018 Ministrului Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova privind aprobarea Clasificării sportive unificate a Republicii Moldova pentru anii 2018-2021 va primi titluri și categorii sportive în paintball.

Caracteristicile paintball-ului sportiv

Sunteți interesat? Sunați-ne!

+373 6929 8080